Dacă nu trece de Concordia, CSM își complică și mai mult șansele de salvare

de Levente Balint

Înaintea etapei a 4-a din play-out, CSM Reșița se află într-o situație extrem de dificilă. ”Milanul din Banat” este abia pe locul 6 în grupa B, cu 22 de puncte, acesta fiind un loc ce duce direct în eșalonul terț. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11:00, bănățenii au un meci complicat acasă, în condițiile în care ei se află la două puncte de poziția de baraj. În Caraș-Severin vine Concordia Chiajna, grupare cu un traseu foarte bun în acest an calendaristic. Ilfovenii sunt pe locul 3, cu 31 de puncte, un eventual triumf asigurându-le un final de sezon mai liniștit.

Până acum, CSM și Concordia s-au duelat doar de două ori în eșalonul secund. În 2019, chiajnenii au învins acasă cu 2-1, iar în toamna anului trecut, la Reșița, CSM s-a impus cu 1-0.

PRIMA VICTORIE DIN 2021, ÎN ULTIMUL MECI

Reșițenii au stat în etapa intermediară, dar în weekend-ul trecut ei au învins la Aerostar Bacău cu 2-0. Acesta a fost primul triumf al lui Adrian Falub pe banca bănățenilor, după eșecul de acasă, 0-1 cu Petrolul, de la debut. De asemenea, victoria din Moldova a fost prima obținută de roș-negri în acest an calendaristic. Succesul a mai adus un ”eveniment”: a fost întâiul meci cu gol marcat de reșițeni după trei etape de ”secetă”.

De-altfel, mai departe, reșițenii au cel mai slab atac din Liga 2, cu numai 12 goluri înscrise în tot campionatul actual!

Ultima victorie scoasă acasă de CSM a fost cea din 5 decembrie 2020, 2-0 cu Ripensia Timișoara.

PATRU VICTORII ȘI PATRU EGALURI ÎN ACEST AN

Miercuri, Concordia Chiajna a obținut o victorie de rutină, 3-1 cu Aerostar Bacău, ”lanterna roșie” din această. Cu acest succes, Claudiu Niculescu, venit în iarnă la alb-verzi, a adunat patru victorii și patru egaluri în 2021. Totodată, a fost primul meci din acest an calendaristic cu ”Over 2,5 goluri” la final în dreptul unui joc al Chiajnei.

Numai două goluri a încasat Chiajna de când a venit Niculescu antrenor. Interesant este că ilfovenii au nu mai puțin de șapte deplasări la rând cu scoruri finale cu ”0-1 goluri”!

Altfel, să precizăm că ultima înfrângere în Liga 2 pentru Concordia este cea din 25 noiembrie 2020, 0-1 la Viitorul Târgu Jiu.

sursa foto: sportpictures