CS Mioveni, la trei puncte de promovare

de Levente Balint

Clubul din orașul uzinelor Dacia are o șansă uriașă de a reveni în prima ligă după o absență de opt ani. Duminică, 2 august, de la ora 18:30, CS Mioveni joacă acasă cu Petrolul Ploiești, în ultima etapă din ”play-off”-ul Ligii 2. Argeșenii dau piept de singura echipă care nu mai are absolut nicio variantă matematică de a prinde măcar locul de baraj, astfel că, măcar la prima vedere, Mioveniul are un meci abordabil.

Înaintea ultimei etape, clasamentul arată astfel, celelalte dispute programate simultan, la aceeași oră, fiind FC Argeș - UTA și Rapid – Turris: 1. UTA 29p. (7-7), 2. Mioveni 27p. (4-4), 3. Argeș 26p. (6-5), 4. Turris 25p. (4-4), 5. Rapid 24p. (3-3), 6. Petrolul 22p. (2-3).

Așadar, Mioveniul antrenat de Claudiu Niculescu intră în elită dacă învinge. Orice alt deznodământ i-ar asigura locul 2 sau poziția de baraj doar în contextul în care celelalte rezultate o ajută. Important de știut este că Mioveniul a beneficiat de rotunjire de 0,5 la înjumătățirea punctelor, fiind dezavantajată în caz că încheie sezonul la egalitate cu Argeșul, trupă care a intrat în ”play-off” după ce avusese punctaj par la blocarea sezonului regulat. Rapid și Turris sunt celelalte două grupări care au beneficiat de rotunjire.

NU AU ÎNVINS ACASĂ ÎN 2020

Galben-verzii erau considerați ca și ieșiți din cursa pentru Liga 1, dar au câștigat cu 3-2 la rivala alb-violetă din județ, FC Argeș, iar în ultima rundă s-au impus cu 1-0 la Turris.

Partea ciudată e că Mioveniul nu s-a descurcat acasă în 2020, nereușind să înscrie niciun gol pe propriul teren în acest an calendaristic. Tocmai de asta, antrenorul Claudiu Niculescu și-a avertizat elevii: ”Trebuie să spargem gheața și la meciurile de acasă. Băieții s-au sacrificat enorm, am zis că merită tot sacrificiul din lume pentru a juca în Liga 1 în sezonul următor. Depinde totul exclusiv de noi. Sper ca duminică seara să ne bucurăm în totalitate. Le mai atrag atenția jucătorilor încă odată că fotbalul te pedepsește. Sunt convins că băieții vor înțelege mesajele pe care le voi transmite. Nu e nimic câștigat până acum!”

Ultima victorie domestică datează din 26 noiembrie 2019, 5-2 cu Turris.

VIITOR INCERT PENTRU ”GĂZARI”

Petrolul și-a compromis și această campanie de promovare, pierzând cu 1-2 în runda anterioară, acasă cu FC Argeș, în urma unor goluri primite în minutele 82 și 89. Galben-albaștrii sunt singura trupă care nu a reușit să câștige nicio partidă în mini-turneul de promovare. După insuccesul cu Argeș, antrenorul Costel Enache și-a anunțat demisia, iar viitorul clubului este extrem de confuz.

Altfel, în acest sezon, a fost 0-0 în singurul duel direct, disputat în toamna lui 2019, la Ploiești.