Crotone - Udinese: Friulanii își pot asigura un final liniștit de sezon

de Alex Popescu

Sâmbătă, de la ora 16:00, "lanterna roșie" din Serie A joacă împotriva lui Udinese. Doar o minune o mai poate salva pe Crotone de întoarcerea în liga secundă din Italia.

CROTONE, ȘIR DE ÎNFRÂNGERI SPECTACULOASE

Cu 8 etape înaintea finalului de sezon, echipa lui Serse Cosmi pare condamnată să se întoarcă în Serie B după numai un sezon. Crotone este ultima în clasament, la 12 puncte de salvarea de la retrogradare. În teorie, sunt 12 puncte, însă în practică, pot deveni 15, având în vedere că Torino, prima echipă de deasupra liniei are și un meci în minus față de calabrezi. 

Roș-albaștrii au ajuns la 4 înfrângeri consecutive și toate cu multe goluri marcate de ambele părți. În trei dintre ele, inclusiv ultima etapă, când a întâlnit-o pe Spezia, Crotone a fost învinsă cu 3-2, iar în cea de-a patra, scorul a fost 2-4. De altfel, echipa lui Cosmi a ajuns la 6 meciuri la rând în care s-au marcat cel puțin 5 goluri. 

Înfrângerile spectaculoase au scufundat-o și mai mult pe Crotone în subsolul clasamentului golurilor primite. Calabrezii au cea mai slabă apărare din Serie A, cu 77 de goluri încasate, cu 40 mai multe decât cele marcate, 37. 

Înaintea meciului cu Udinese, Serse Cosmi nu are probleme de lot. Doar prezența lui Benali este incertă, însă libianul născut în Anglia ar putea fi refăcut până la ora jocului. 

TEORETIC, UDINESE NU ARE MOTIVE DE ÎNGRIJORARE

Friulanii vin pe Stadio Ezio Scida fără prea multe griji, chiar dacă forma recentă nu este deloc strălucită. În etapa trecută, "zebrele" au fost învinse cu 1-0, acasă, de Torino. Cu acest rezultat, echipa lui Luca Gotti a ajunns la trei eșecuri consecutive, dar tot este suficient de bine poziționată în clasamentul din Serie A. Udinese este pe locul 13, la 11 puncte de zona retrogradării și este greu de crezut că ca mai poate avea emoții până la finalul sezonului. 

Udinese are o singură victorie în ultimele 10 meciuri jucate în deplasare. Acel succes, din urmă cu 5 etape, a fost obținut împotriva altei nou-promovate, Spezia. 

Pe lângă accidentările de lungă durată ale lui Jajalo și Pussetto, Luca Gotti nu poate conta pe Deulofeu, încă nerefăcut. În tur, meciul s-a încheiat 0-0. A fost prima remiză între cele două echipe, în precedentele 4 partide, victoriile fiind împărțite în mod egal. 

ECHIPE PROBABILE

CROTONE: Cordaz - Djidji, Golemic, Luperto - Pereira, Molina, Messias, Petriccione, Reca - Simy, Ounas

UDINESE: Musso - Bonifazi, Nuytinck, Samir - Molina, De Paul, Arslan, Pereyra, Larsen - Forestieri, Llorente

sursa foto: Getty Images