Criza se adâncește: Dinamo s-a întors la ”SMURD”

de Levente Balint

Partida dintre Dinamo și Chindia ar fi trebuit să aibă loc astăzi, dar meciul a fost amânat după ce au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19 șase jucători din lotul „câinilor roșii”.

Restanța de joi, 16 iulie, ora 20:00, din etapa a 3-a din play-out, dintre Dinamo București și Chindia Târgoviște, le găsește pe ambele trupe în situații extrem de grave. Se duelează ultimele două clasate: Dinamo este pe 13, cu 21 de puncte, în vreme ce dâmbovițenii sunt ”lanterna roșie”, cu 17 puncte. Gazdele mai au totuși încă o restanță, ”afară” la Hermannstadt, dar victoria este obligatorie în disputa de joi pentru ca alb-roșiii să prindă locul care asigură salvarea directă. Pe acea poziție, 11, cu 26 de puncte, se află Academica Clinceni.

O SINGURĂ VICTORIE ÎN PLAY-OUT, A VENIT MULȚESCU

Chiar cu două zile înainte de acest joc, Dinamo a oficializat despărțirea de antrenorul Adrian Mihalcea. În locul lui, a venit Gigi Mulțescu (68 de ani), cel care a pregătit în total 14 formații de Liga 1 și se află la al patrulea mandat la echipa sa de suflet. Cel poreclit ”SMURD” pentru capacitatea de a revigora iute formațiile aflate în criză va fi ajutat de o altă glorie dinamovistă, Cornel Țălnar, acesta urmând să aibă atribuțiuni de ordin tehnic.

Despărțirea de Mihalcea a fost iminentă, mai ales că în runda anterioară, Dinamo a scos doar un 1-1 acasă, cu Iași. Cu fostul antrenor, bucureștenii au obținut o singură victorie din șapte meciuri oficiale, 3-1 la Clinceni. În total, în cele șapte dueluri din play-out, alb-roșiii au scos numai 4 puncte.

Apărarea dinamoviștilor suferă în continuare: minimum un gol au primit ”câinii roșii” în ultimele opt dueluri competitive

ULTIMA ȘANSĂ

Dacă pierde joi, șansele Chindiei de a prinde măcar locul de baraj scad dramatic. Luni, dâmbovițenii au cedat cu 0-2 la Sepsi OSK, antrenorul Emil Săndoi rămânând fără niciun punct pe banca târgoviștenilor după trei jocuri. Tehnicianul speră că elevii săi nu vor mai comite erori majore: ”Încerc să impun niște principii după care să ne ghidăm, dar rămâi fără comentarii când vezi asemenea greșeli. E dificil și pentru mine, sunt aici de doar două săptămâni. E o situație foarte grea, am știut în ce mă bag și vom vedea ce e de făcut în continuare. Sperăm să facem din ce în ce mai puține erori mai departe”.

Astfel, Chindia a ajuns la cinci înfrângeri la rând, toate fiind suferite fără ca dâmbovițenii să marcheze măcar o dată. În plus, târgoviștenii sunt la 22 de etape la rând cu minimum un gol încasat! Numai două triumfuri în campionat a consemnat Chindia în acest an calendaristic: 2-1 cu Viitorul, respectiv 2-1 la Astra.

Și Chindia a scos doar patru puncte în ”seria retrogradării”, având cel mai slab bilanț din play-out, alături de gazdele de joi. În sezonul regulat, Chindia a învins-o acasă pe Dinamo cu 3-2, dar bucureștenii s-au revanșat în retur (4-1).

sursa foto: Guliver / Getty Images