Craiova - Sepsi, un duel care mereu generează puține goluri

de Levente Balint

Universitatea Craiova nu renunță la lupta pentru titlu. După înjumătățirea punctelor, oltenii sunt înaintea primei etape din play-off pe locul 3, cu 29 de puncte, cu patru mai puține decât liderul FCSB. Pentru a nu pierde pasul cu echipele din top, craiovenii sunt obligați să treacă sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 20:30, de Sepsi OSK. Formația covăsneană sunt pe 4, cu 23 de puncte și vrea să rămână în cărți pentru calificarea la barajul pentru eurocupe.

ȘAPTE MECIURI OFICIALE FĂRĂ GOL PRIMIT

Ultimele două dispute din sezonul regulat au adus pentru ”juveți” două rezultate de 0-0, la FCSB, respectiv în Bănie cu CFR. Aceste scoruri ”albe” au confirmat că alb-albaștrii nu degeaba au cea mai bună apărare din Liga 1 la ora actuală, cu numai 14 goluri primite. Miercuri, Universitatea a trecut acasă și de Viitorul Târgu Jiu (3-0), în prima manșă din semifinalele Cupei, având astfel nu mai puțin de șapte meciuri oficiale la rând fără gol încasat.

Pe de altă parte însă, jocurile Universității au puține goluri în total. Practic, în cazul alb-albaștrilor avem cea mai scăzută medie de goluri înscrise din actuala stagiune de primă divizie. În total, în disputele oltenilor se marchează în medie, în total, doar 1,6 goluri/joc.

Grecul Marinos Ouzounidis a stabilizat trupa din Bănie. Eșecul cu Chindia, 0-1, în deplasare, pe 19 februarie, este singurul suferit de olteni la nivel competitiv în acest an calendaristic.

EGAL ÎN JUMĂTATE DIN MECIURILE DE CAMPIONAT

Sepsi OSK s-a calificat în play-off deja din etapa a 28-a, iar pe finalul sezonului normal a fost mai puțin eficientă. Victoria importantă pentru accederea în Top6 de la FC Botoșani, 2-1, este singura obținută de elevii lui Leo Grozavu în ultimele cinci runde. Nici în cazul covăsnenilor nu prea am mai avut recent meciuri spectaculoase: patru din ultimele cinci dueluri din L1 au avut ”0-2 goluri” la final. În ultima etapă, Sepsi a blocat-o acasă pe FCSB (1-1).

În cazul trupei lui Grozavu avem câteva date interesante. Astfel, Sepsi este echipa cu cele mai multe egaluri din L1, 15. Practic, covăsnenii au încheiat cu remiză în jumătate din partidele care au avut loc în sezonul regulat. De asemenea, Sepsi a suferit doar două eșecuri în deplasare în actualul campionat.

MECIURI ASPRE ÎNTRE CRAIOVA ȘI SEPSI

Craiova s-a impus în șapte din cele 12 meciuri oficiale pe care le-a susținut contra lui Sepsi, trupa din Sfântu Gheorghe impunându-se de trei ori contra Universității.

În sezonul regulat, ”juveții” au învins la Sepsi cu 1-0, iar în retur, alb-roșiii au bifat un 0-0 în Bănie. De-altfel, în ultimele șase dueluri directe am avut de fiecare dată ”0-1 goluri” la final! Un singur meci cu ”Over 2,5 goluri” avem în istoricul duelurilor dintre olteni și covăsneni.

sursa foto: sportpictures