Clinceni – Voluntari: ilfovenele au un sezon bun de ”play-out”

de Levente Balint

Etapa a 10-a din ”play-out” se deschide vineri, 17 iulie, de la ora 18:00, cu noul ”derby de Ilfov”. Contrat estimărilor inițiale, gazdele de la Academica au șanse foarte mari să rămână în prima ligă, fiind actualmente pe locul 11, cu 26 de puncte, cu patru mai multe decât Iașul, trupă care acum este pe poziția de baraj. La rândul ei, garnitura din Voluntari este în ”pole-position” pentru salvarea directă: elevii lui Mihai Teja sunt pe 8, cu 28 de puncte.

Ce trebuie să știm

Înaintea acestui duel, se disting câteva statistici interesante legate de cele două rivale județene:

  • Academica este singura formație din ”seria retrogradării” care încă nu a consemnat vreo remiză în cele nouă runde. 
  • Voluntariul este, alături de Viitorul, trupa care a scos până acum cele mai multe puncte în sezonul de ”play-out” (18). 
  • Clinceniul are cea mai slabă apărare din a doua parte a sezonului, încasând 14 goluri. Mai mult, alb-albaștrii sunt formația de L1 cu cele mai multe goluri primite în toată stagiunea 2019/20, nu mai puțin de 61, în 35 de partide! 
  • În schimb, oaspeții de vineri au cea mai bună defensivă din ”play-out”, cu doar patru goluri încasate.

Poenaru, nervos

Academica a suferit un insucces categoric, 0-5 la Viitorul, după ce în runda premergătoare, cedase acasă cu 1-3 cu Dinamo. După înfrângerea de la Ovidiu, antrenorul Ilie Poenaru a fost extrem de supărat la adresa jucătorilor săi: ”Dacă nu ne trezim în următoarele etape, nu avem nicio șansă! Suntem retrogradați dacă vom continua la fel ca și în duelul cu Viitorul”.

Totuși, înainte de acești pași greșiți, Academica a avut un traseu perfect de patru meciuri consecutive câștigate cu același scor, 1-0! De asemenea, înainte acestui joc, cei din Clinceni pot fi încurajați de faptul că au marcat minimum un gol în fiecare din ultimele zece etape programate pe teren propriu!

Doar două eșecuri în 2020

Traseul de vis al Voluntariului din acest an a fost oprit în ultima rundă. Trupa lui Teja a cedat cu 1-2 la FC Hermannstadt, aceasta fiind abia a doua înfrângere oficială din 2020, după cea suferită acasă, tot cu 1-2, în fața celor de la FCSB, în 6 februarie. Eșecul de la Sibiu a fost precedat de patru jocuri consecutive fără gol primit de Voluntari.

Oaspeții de vineri constituie una dintre cele mai pragmatice trupe din ”play-out”. Astfel, în cele nouă etape scurse din ”play-out”, media de goluri din disputele Voluntariului este doar de 1,7/joc. Totodată, cinci din ultimele șase confruntări din L1 ale lui Eric și compania s-au încheiat cu scoruri strânse.

Mihai Teja și-a avertizat elevii că supraviețuirea în elită nu a fost încă rezolvată: ”Mai sunt cinci meciuri importante de jucat, nu trebuie să ne relaxăm, pentru că nu suntem încă salvați”

Câte trei goluri în duelurile directe din L1

În acest sezon, Academica și Voluntariul s-au duelat de trei ori. În sezonul regulat, fiecare s-a impus pe terenul celeilalte cu scorul de 2-1. În turul ”play-out”, Voluntariul a câștigat acasă cu 3-0, dar scorul a fost puțin exagerat.

În total, cele două trupe s-au duelat oficial de opt ori, punând în calcul și încleștările din L2 și Cupă. Este 5-2 pentru Voluntari la capitolul victorii. Interesant este că Academica a pierdut toate cele patru jocuri de acasă contra rivalei din Ilfov!

Sursa foto: sportpictures.eu