Chelsea – Norwich: Londonezii au fost la 3+ în cinci din ultimele șapte jocuri directe pe „Stamford Bridge”

de Marius Huțu

Chelsea și Norwich se întâlnesc marți, de la ora 22:15, în primul meci ale etapei a 36-a în Premier League. Partida contează doar pentru gazde, care au nevoie de toate cele trei puncte în tentativa de a încheia pe podium la finalul sezonului. Oaspeții sunt matematic retrogradați în Championship, cu trei etape înainte de final.

CHELSEA ȘI-AR PUTEA MENAJA CÂȚIVA TITULARI

Chelsea a suferit în ultima etapă cea mai clară înfrângere din 2020 în Premier League, după un 0-3 cu Sheffield United în deplasare. Până la acest joc, londonezii înregistraseră alte trei înfrângeri, 0-1 cu Newcastle, 0-2 cu Manchester United și 2-3 cu West Ham. Mai important decât această statistică este faptul că formația lui Frank Lampard și-a pus în pericol locul pe podium la finalul sezonului. Mai ales că după partida cu Norwich va avea două confruntări mult mai dificile, cu Liverpool și Wolverhampton, care la rândul lor au obiective propuse pentru finalul de sezon.

Pentru disputa de marți seara, formația de pe Stamford Bridge nu are decât varianta celor trei puncte. Nu este exclus ca Frank Lampard să facă mai multe modificări în primul „11”, după ce în general a schimbat unul-doi jucători de la o partidă la alta. Decizia ar putea fi dictată de resemnarea oaspeților, dar mai ales de faptul că duminică va înfrunta Manchester United pentru calificarea în FA Cup. Andrea Christensen a ieșit cu probleme medicale în partida cu Sheffiled United, iar el are șanse minime de a juca.

Tot în privința echipei gazde ar fi de spus că a obținut patru victorii în ultimele patru evoluții pe „Stamford Bridge”, doar Manchester City reușind să iasă de pe teren cu un handicap de un gol (2-1). Liverpool, Everton și Watford au fost învinse la zero, golaverajul fiind 9-0. Partida cu „cormoranii” a fost în FA Cup.

NORWICH NU A AVUT LOT SĂ REZISTE

Norwich City nu mai are nici șanse matematice pentru a rezista în Premier League, fiind la 13 puncte distanță de West Ham și Watford (primele echipe aflate deasupra liniei), cu trei etape rămase până la final. Dar oaspeții nu și-au mai făcut iluzii încă de acum câteva etape, după ce au pierdut cu Southampton (0-3) și mai ales cu Brighton (0-1).

Astfel, la ultima etapă, „canarii” au fost împăcați cu ideea că trebuie să se reîntoarcă după numai un sezon în Championship, astfel că au fost bine „scuturați” de West Ham cu scorul de 4-0. Managerul Daniel Farke a admis că Norwich nu a avut resurse pentru a cumpăra jucători de nivelul Premier League, motiv pentru care echipa a fost nevoită să se descurce doar cu ce a avut la dispoziție după promovare.

Pentru Nowich, înfrângerea cu 4-0 în compania echipei West Ham a fost a doua la acest scor în această perioadă. În urmă cu trei etape, o altă formație din Londra, Arsenal, a învins-o cu 4-0. Nu sunt anunțate schimbări semnificative în lot.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

* Norwich City a marcat un singur gol după reluarea sezonului. În schimb, a primit 15 goluri în șase partide.

* Partida din tur a fost spectaculoasă, din moment ce a avut cinci goluri pe tabela de marcaj, scor 3-2 pentru Chelsea.

* În cinci din ultimele șapte meciuri directe pe Stamford Bridge, Chelsea a marcat cel puțin trei goluri.

Sursa foto: Guliver / Getty Images