CFR s-a impus în cele patru meciuri jucate contra Clinceniului

de Levente Balint

Începe play-off-ul, iar CFR trebuie să se concentreze pentru apărarea titlului. După ce joi seara, campioana a luat și Supercupa României, în fața rivalei FCSB, CFR este obligată la o victorie de rutină în duelul de duminică, 18 aprilie, de la ora 18:30, de pe teren propriu, contra Academicii Clinceni. 

Alb-vișiniii au intrat în sezonul de Top 6 de pe locul 2, cu 32 de puncte, cu unul mai puțin decât FCSB. Academica Clinceni este marea revelația a acestui sezon, fiind acum pe 5, cu 22 de puncte.

De patru ori s-au duelat cele două trupe, CFR respectându-și de fiecare dată statutul de favorită. În 2019/20, clujenii au învins cu 4-1, respectiv 3-0, pentru ca în acest sezon regulat, campioana en-titre câștigând cu 2-1 în Ilfov, respectiv cu 3-1, în Gruia.

CFR, MULȚI PAȘI GREȘIȚI ÎN GRUIA

Cum am zis, echipa lui Edi Iordănescu a amanetat Supercupa, la loviturile de departajare, după ce a fost 0-0 la finele celor 120 de minute regulamentare. A fost încă un meci cu ”clean sheet” pentru ardeleni, cei care au primit gol într-un singur joc din ultimele nouă partide oficiale.

Așadar, un traseu în nota formației clujene, cea care a terminat sezonul regulat având a doua apărare a Ligii 1, cu numai 15 goluri încasate.

Una din problemele campioanei a fost, în acest sezon, traseul domestic destul de instabil. În total, CFR a adunat 29 de puncte în 15 meciuri de acasă, în condițiile în care în anii trecuți ardelenii aveau prestații impecabile în propriul fief. În total, CFR are două eșecuri domestice în acest sezon, în prima divizie, plus un eșec suferit în Cupa României.

Deocamdată, CFR nu a pierdut acasă în L1 cu Iordănescu, dar a bifat două egaluri în Gruia, 1-1 cu Astra, respectiv 0-0 cu FC Voluntari.

PIERD GREU ÎN DEPLASARE

Academica a încheiat impecabil sezonul regulat, câștigând ultimele două meciuri pentru o calificare incredibilă în Top6: 2-1 cu Iași, respectiv 3-1 la Dinamo. Ilfovenii au un singur insucces suferit în ultimele nouă runde.

Formația lui Ilie Poenaru s-a descurcat bine în deplasare, având numai două înfrângeri externe în L1, una dintre ele fiind însă cea de pe terenul lui CFR (1-3).

Un fapt interesant este că Academica a bifat 14 egaluri în acest sezon, doar Sepsi (15) având mai multe ”draw”-uri.

sursa foto: sportpictures