CFR, 4 victorii din 5 posibile cu Chindia

de Levente Balint 

CFR va juca cel puțin în grupele Conference League, iar săptămâna viitoare încearcă și o avansare în Champions League, când va da în primă manșă de o cunoștință recentă, Young Boys Berna. Până atunci însă, campioana României are de bifat un meci nu tocmai confortabil. Sâmbătă, 31 iulie, de la ora 22:00, în etapa a 3-a, în Gruia vine una din cele mai organizate echipe ale Ligii 1, Chindia lui Emil Săndoi. 

La capitolul ”directelor”, CFR are patru victorii și un egal în cele cinci confruntări directe la nivel competitiv cu gruparea dâmbovițeană. În campionatul trecut însă, Chindia nu a fost foarte ușor de bătut. Târgoviștenii au scos un 0-0 în tur la Cluj, pentru ca în retur CFR să învingă doar cu 1-0 în deplasare. 

ULTIMA ȚINTĂ: MINIMUM DOUĂ GOLURI ÎNSCRISE 

CFR a avut momente destul de șovăitoare în partida de miercuri, 2-0 cu Lincoln Red Imps, în returul din turul II preliminar al UCL. Totuși, CFR, care alături de Rapid constituie singurele echipe cu maxim de puncte în L1, 6, are cifre ofensive bune. Astfel, echipa lui Marius Șumudică a marcat minimum două goluri în fiecare din ultimele patru partide oficiale. Totodată, CFR a înscris ultima în șase din cele șapte partide oficiale din actualul sezon. 

Preocupant este însă că duelul cu gibraltarienii de la Lincoln constituie abia al doilea duel competitiv din această stagiune în care CFR nu primește gol. Altfel, este de reamintit că ardelenii au pierdut doar de două ori acasă în Liga 1, în anul 2021. 

CHINDIA, MECIURI DECISE DUPĂ PAUZĂ

 Târgoviștenii au primit gol în primele două etape în momente asemănătoare. Cu Rapid au cedat cu 0-1 după un gol încasat în minutul 57, iar apoi cu Sepsi au smuls acasă un 1-1 printr-un gol reușit în minutul 87, covăsnenii deschizând scorul în minutul 52. 

Chindia nu are un parcurs foarte bun actualmente. Elevii lui Emil Săndoi au șapte meciuri oficiale consecutive fără victorie. Ultimul triumf datează din 1 mai, 1-0 la UTA. Dar, este clar că dâmbovițenii rămân o trupă cu fotbal pragmatic. 11 din ultimele 12 jocuri oficiale ale Chindiei au avut ”0-2 goluri” la final.

Sursa foto: Sportpictures