Cagliari - Parma: duel crucial pentru rămânerea în Serie A

de Ionuț Tătaru

Echipele aflate pe antepenultimul și pe penultimul loc în Serie A, Cagliari și Parma, sunt adversare sâmbătă, de la ora 21:45, într-un duel crucial în lupta pentru evitarea retrogradării. 

Ambele formații sunt într-o situație disperată și orice alt rezultat în afara victoriei le-ar condamna practic la Serie B. 

CAGLIARI A PIERDUT ULTIMELE 4 MECIURI 

Sarzii ocupă poziția a 18-a, cu 22 de puncte, 5 mai puține decât Torino, care are și o restanță de jucat. Cagliari sosește la ora duelului cu Parma într-un moment delicat: a pierdut ultimele 4 meciuri din campionat, iar în ultimele două jocuri nici măcar nu a reușit să marcheze. 

A trecut mai mult de o lună de când insularii au câștigat ultima oară în Serie A, 1-0 cu Bologna, acasă. La acel moment, era a doua victorie consecutivă, iar numirea lui Leonardo Semplici în locul lui Eusebio Di Francesco părea să dea rezultate. De atunci, Cagliari a mai luat doar un punct, ceea ce a dus la situația disperată din prezent. 

PARMA ARE 3 REMIZE CONSECUTIVE ÎN DEPLASARE 

Adversara sarzilor e penultima în clasament, cu două puncte mai puțin, iar în ultimele 5 meciuri a obținut o victorie și două egaluri. Ambele remize au venit în deplasare, o constantă de la revenirea lui Roberto D’Aversa pe bancă (4 „X”-uri în precedentele 6 partide disputate pe teren străin, inclusiv 3 la rând, în cele mai recente). 

CAGLIARI, MAI BUNĂ LA „DIRECTE” ÎN ULTIMII ANI 

Sarzii stau mai bine în duelurile directe din ultimii ani. Parma a câștigat doar o dată în precedentele 9 întâlniri (4 egaluri, 4 înfrângeri), iar Cagliari a obținut 9 victorii în ultimele 17 confruntări din Sardinia. În această perioadă, doar Sampdoria a pierdut de mai multe ori în insulă (de 10 ori). 

MARIN VS. MAN. MIHĂILĂ, ÎN CONTINUARE INDISPONIBIL 

Partida de sâmbătă ne privește și pe noi, pentru că nu mai puțin de 3 internaționali români sunt implicați. La gazde, Răzvan Marin e titular indiscutabil și unul dintre cei mai constanți jucători. La Parma, Dennis Man e anunțat în primul 11, în timp ce Valentin Mihăilă are șanse mici să joace, din cauza problemelor medicale. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Se întâlnesc două din cele mai slabe 3 atacuri din Serie A. Cagliari are doar 31 de goluri marcate, iar Parma, 29 
  • Cagliari (8) și Parma (6) sunt două din cele 4 echipe cu cele mai multe meciuri fără gol marcat în 2021, în Serie A. Celelalte sunt Benevento și Bologna, tot cu 6 
  • 3 din ultimele 4 dueluri directe s-au terminat cu GG și over 2,5 goluri 

Sursa foto: Getty Images