Brescia - Sampdoria: Trupa lui Ranieri vrea să încheie sezonul cu o victorie

de Mihai Mateaș

Sampdoria încearcă să pună capăt formei slabe pe care o traversează de ceva vreme pe terenul Bresciei, în ultimul meci al sezonului în Serie A.

Echipa lui Ranieri vine după trei eșecuri consecutive în campionat, cu Genoa, Juve și Milan. Cu o rundă înainte de finalul sezonului, Doria e pe poziția a 15-a cu 41 de puncte.

Brescia, deja retrogradată, are tot trei înfrângeri în ultimele trei meciuri.

SAMPDORIA, FĂRĂ EȘEC CU BRESCIA DIN 2010

În tur, Sampdoria s-a impus acasă cu 5-1 în fața adversarei de sâmbătă și e fără eșec în duelurile directe cu Brescia din 2010! De atunci s-au mai jucat doar cinci meciuri, e adevărat, dar trei au fost câștigate de Doria, iar două au fost remize.

Ranieri a preluat-o pe Sampdoria în luna octombrie, când echipa era pe ultimul loc, după șase înfrângeri în primele șapte etape. La nouă luni distanță, antrenorul italian care a reușit surpriza secolului în Anglia, unde a câștigat titlul cu Leicester, a reușit să o salveze pe Doria de la retrogradare.

BRESCIA, DOAR DOUĂ VICTORII ÎN ULTIMELE 14 JOCURI

Sampdoria nu mai poate termina sezonul mai sus de locul 14, nici mai jos de locul 15, dar Ranieri vrea să mai adauge trei puncte la zestrea echipei sale în ultima etapă.

Nu pare o misiune imposibilă în fața deja retrogradatei Brescia, care e penultima în clasament, cu doar 24 de puncte acumulate. Diego Lopez i-a succedat lui Eugenio Corini pe banca Bresciei în luna februarie, cu puțin înaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus. De atunci, însă, Brescia a câștigat doar două din cele 14 meciuri disputate. Doar SPAL, „lanterna roșie”, stă mai prost decât Brescia în ultima lună și de-a lungul întregului sezon.

BRESCIA, CODAȘĂ LA TOATE CAPITOLELE

O singură echipă a primit mai multe goluri decât Brescia în acest sezon: Lecce. Și tot o singură echipă, codașa SPAL, a înscris mai puține. Așadar, trupa lui Lopez are a doua cea mai slabă apărare și al doilea cel mai ineficient atac.

La oaspeți, Morten Thorsby a pierdut meciul cu Milan, din etapa precedentă, fiind suspendat, dar acum revine în lotul lui Ranieri, la fel ca Lorenzo Tonelli și Julian Chabot. Gaston Ramirez va absenta, însă, fiind accidentat, iar el va fi înlocuit cu Manolo Gabbiadini.

La Brescia, Daniele Dessena revine după o suspendare și probabil îi va lua locul în formula de start lui Mattia Viviani.

Sursa foto: Guliver / Getty Images