Brentford – Fulham: Câștigătoarea va completa tabloul de „20” din Premier League

de Marius Huțu 

Brentford și Fulham se înfruntă marți, de la ora 21:45, într-un meci decisiv pentru promovarea în Premier League. Finala play-off din Championship reprezintă și ultimul eveniment important al sezonului 2019-2020 intern în Anglia, la nivel superior. 

Tradițional, acest joc de accedere în eșalonul de elită este găzduit de Wembley. Indiferent cine câștigă, Londra va avea încă o echipă în Premier League. 

BRENTFORD ARE ȘI STADION NOU PENTRU PREMIER LEAGUE 

Brentford a intrat în finala play-off-ului ca principală favorită, după ce a terminat pe locul 3 la finalul sezonului regulat, iar în returul cu Swansea din semifinale a obținut un succes destul de clar, cu scorul de 3-1. După 0-1 în tur, londonezii au reușit să facă 3-0 în 46 de minute, galezii reducând din diferență spre finalul întâlnirii. Cu acest rezultat, formația condusă de Thomas Frank a ieșit dintr-un impas, care s-a prelungit la trei înfrângeri consecutive. Primele două au fost înregistrate la sfârșitul sezonului regulat, 0-1 cu Stoke și 1-2 cu Barnsley, motiv pentru care a și ratat promovarea directă. Un singur succes în cele două jocuri ar fi adus-o pe locul 2. 

Dar Brentford s-a remarcat pe parcursul sezonului ca o formație destul de dinamică, cu un atac periculos din toate pozițiile. Tridentul Benrahma, Watkins și Mbeumbo a marcat peste 60 de goluri, toți având un an competițional 2019-2020 cu cel puțin 15 goluri realizate. Ultimii doi au punctat și în returul cu Swansea. În cazul în care va câștiga această partidă, Brentford va juca pentru prima dată în Premier League, de când competiția a fost redenumită la începutul anilor 90. 

Echipa lui Thomas Frank este gata să se mute și pe o nouă arenă, construită în decursul unui an și care are o capacitate de 17.500 de locuri. 

DEFENSIVA VA JUCA UN ROL CHEIE 

Brentford a avut misiunea mai grea în returul semifinalelor, dar Fulham a fost echipa care a tremurat mai mult pentru calificare. După un 2-0 la Cardiff în jocul tur, londonezii s-au văzut conduși cu scorul de 2-1 încă din minutul 47 al returului. Acesta a fost și rezultatul final, dar trupa lui Scott Parker a avut multe emoții în partea secundă. Înfrângerea cu Cardiff a întrerupt și o serie consecutivă de opt partide cu șase victorii și două rezultate de egalitate. Fulham a avut un final bun în sezonul regulat, dar acest lucru nu a ajutat-o să urce mai sus de locul 4. 

Revenirea în Premier League după numai un an s-a redus însă la această partidă de cu Brentford, iar defensiva ar putea să joace un rol important. Dacă un lucru a mers OK în eșecul cu Cardiff din retur, acesta a fost modul cum s-a apărat după ce echipa a primit al doilea gol, aspect remarcat și de managerul Scott Parker. 

Aleksandar Mitrovic, internaționalul din Serbia, a ratat cele două partide cu Cardiff, din cauza unei leziuni și există anumite semne de întrebare în privința unei posibile titularizări și cu această ocazie. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Brentford a obținut șase puncte cu Fulham în sezonul regulat, după ce s-a impus cu 1-0 în propriul fief și cu 2-0 în deplasare. 
  • În ultimele cinci partide directe, Fulham nu a câștigat niciodată. Trei victorii au fost ale echipei Brentford, iar două partide s-au terminat la egalitate, cu scorul de 1-1. 
  • Partida dintre Brentford și Fulham pune față în față și cei mai buni marcatori din Championship, Ollie Watkins și Aleksandar Mitrovic, cu 25 de goluri, respectiv 26 de goluri. 

Sursa foto: Guliver / Getty Images