Bologna - Torino: Piemontezii, fără victorie în deplasare cu Longo pe bancă

de Gabriel Ilcu

În ultima etapă din Serie A, Bologna și Torino se întâlnesc duminică, 2 iulie, de la ora 21:45, pe Stadio Renato Dall'Ara. Meciul nu mai are o miză propriu-zisă pentru niciuna dintre echipe, însă ambele vor încerca să termine sezonul într-o notă pozitivă. Mai mult, de la preluarea piemontezilor, Moreno Longo n-a obținut nicio victorie în deplasare, în șapte meciuri.

BOLOGNA VREA SĂ FACĂ UITATĂ ÎNFRÂNGEREA CU FIORENTINA

După ce a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie contra lui Lecce, Bologna a pierdut la scor etapa trecută, în deplasare cu Fiorentina, 0-4. Asta nu i-a picat bine deloc lui Sinisa Mihajlovic, care acum înfruntă o altă echipă pe care a pregătit-o în trecut. 

Deși poziția din clasament este una cât se poate de liniștitoare, iar pericolul retrogradării nu a existat în acest final de sezon, cu toate că antrenorul n-a putut fi mereu lângă echipă din cauza problemelor de sănătate, lucrurile la Bologna nu par tocmai în regulă. După ultimul meci, Riccardo Orsolini și-a exprimat nemulțumirea de faptul că Mihajlovic a ales să vorbească nu în termeni tocmai laudativi despre el în conferința de presă. 

Nu-mi place ce a spus despre mine. Nu mi-a plăcut când a spus că trebuie să mă trezesc. Nu mă ascund față de el. Ar fi fost mai bine dacă mi-ar fi spus-o în privat. El nu ne-a vorbit, a fost mai mult o tăcere apăsătoare decât cuvinte grele. Liniștea te face să reflectezi și să stai mai mult pe gânduri. Te face să te simți mai rău”, a declarat Orsolini, pentru Corriere dello Sport. 

Jucătorul venit de la Juventus este însă așteptat să fie titular și în ultima etapă, atunci când Mihajlovic nu-i va putea folosi pe Bani, Tomiyasu și Krejci.

LONGO: „INTRĂM PE TEREN CA SĂ CÂȘTIGĂM”

Salvată de la retrogradare, Torino vrea să câștige în continuare. Cel puțin asta a susținut, după înfrângerea cu Roma (2-3), Moreno Longo, antrenorul care a preluat banca de la Walter Mazzarri în februarie. 

Echipa încă este concentrată, am arătat-o cu Roma, continuăm să luptăm cu energia pe care o avem. Nu trebuie să renunțăm nici în ultimul meci. Vom intra pe teren ca să câștigăm”, a spus acesta, care a început să pună deja condiții, în cazul în care clubul va dori să-l păstreze: „Sunt mândru de ce am realizat. Dacă ei vor alege să mă păstreze, vor trebui să mă asculte. Dacă vor lua altă decizie, o voi respecta”, a spus Longo. 

Nici la Torino nu pare să fie însă prea multă liniște. Antrenorul de 44 de ani a ales să-i lase pe dinafară la ultimul meci pe Simone Edera și Vincenzo Millico și a invocat motive disciplinare. „Cine mă cunoaște știe că sunt situații fără ieșire uneori. Trebuie să respecți clubul. Nu vreau să intru în detalii, ne spălăm rufele murdare acasă. Sper că va fi o lecție”, a mai spus acesta. 

La ultimul joc, Longo a ales să-l scoată din poartă și pe Salvatore Sirigu și l-a titularizat cu Roma pe Ujkani. Cel mai probabil, portarul urmează să plece în această vară de la Torino, lucru care s-ar putea întâmpla și cu Nkoulou și Izzo. Ultimul nu va evolua cu siguranță duminică, fiind accidentat, la fel ca Baselli și De Silvestri.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • În tur, Torino s-a impus cu 1-0 în fața Bolognei
  • Bologna e neînvinsă în ultimele 3 meciuri de acasă cu Torino
  • Walter Novelino este ultimul antrenor cu care Torino a avut o serie de 8 meciuri consecutive fără victorie în deplasare (2007-2008)
  • În total, Torino are 9 meciuri consecutive fără victorie în Serie A, în deplasare
  • Musa Barrow a reușit să înscrie în fiecare dintre ultimele 4 meciuri în care Bologna a evoluat pe teren propriu

ECHIPE PROBABILE

Bologna: Skorupski - Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks - Medel, Svanberg - Skov Olsen, Soriano, Sansone - Santander

Torino: Ujkani - Djidji, Nkoulou, Bremer - Singo, Rincon, Lukic, Ansaldi - Verdi - Belotti, Zaza

sursa foto: Guliver / Getty Images