Bologna - Spezia: Un punct ar mulțumi ambele echipe

de Alex Popescu

Duminică, de la ora 16:00, Bologna primește vizita nou-promovatei Spezia. Ambele echipe sunt ca și scăpate de griji pentru finalul sezonului. 

BOLOGNA SE POATE RELAXA

Etapa trecută, Bologna a fost învinsă cu 1-0, pe Olimpico, de Roma. Eșecul nu a schimbat însă prea mult situația emilienilor, care au un final de sezon lipsit de griji. Trupa lui Mihajlovic este pe locul 11, la 12 puncte de zona retrogradării și, practic, nu mai are un obiectiv clar pentru care să lupte.

Eșecul de la Roma a fost al doilea consecutiv cu 0-1, după ce roș-albaștrii pierduseră la același scor și împotriva Interului. În total, Bologna a ajuns la 8 eșecuri fără gol marcat în acest sezon, mai multe decât în tot campionatul precedent. 

Pe Renato Dall'Ara, echipa lui Mihajlovic a câștigat 6 din cele 14 meciuri disputate, pierzând 5 partide și remizând de 3 ori. Totuși, împotriva unor echipe mai slab clasate, așa cum e Spezia, Bologna a câștigat toate cele 5 dueluri de pe teren propriu. 

Pentru meciul cu Spezia, emilienii nu se pot baza pe Hickey, care nu va mai reveni până la finalul sezonului, Santander, Medel și Tomiyasu, accidentați. 

FIECARE PUNCT APROPIE SPEZIA DE SALVARE

Aflată la primul sezon din istorie în Serie A, Spezia își face calculele pentru încă o stagiune în primul eșalon. După 30 de etape, "vulturii" lui Vincenzo Italiano sunt pe locul 14, la 10 puncte peste zona retrogradării. Ligurienii au strâns până acum 32 de puncte și, teoretic, cu încă două rezultate pozitive până la finalul sezonului, n-ar mai trebui să intre în lupta pentru supraviețuire.

În etapa trecută, Spezia a obținut o victorie extrem de importantă. Alb-negrii au câștigat cu 3-2 împotriva ultimei clasate, Crotone. A fost un succes pe muchie de cuțit. Conduși cu 2-1, ligurenii au egalat în minutul 89, prin Maggiore și au obținut toate cele 3 puncte după golul marcat în prelungiri de Erlic. 

În deplasare, Spezia a ajuns la 4 înfrângeri consecutive și speră să întrerupă seria negativă printr-un succes care să-i aducă și o confirmare, cel puțin teoretică, a salvării de la retrogadare. În afara lui Galabinov, Vincenzo Italiano nu are alți indisponibili pentru meciul de la Bologna. 

În tur, meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2. De altfel, toate duelurile directe dintre cele două echipe au fost remize, după 90 de minute. Singura dată când a existat o câștigătoare, în noiembrie anul trecut, după 2-2 în timpul regulamentar, Spezia s-a impus cu 4-2 în urma prelungirilor, calificându-se în optimile de finală ale Cupei României. 

ECHIPE PROBABILE

BOLOGNA: Skorupski - De Silvestri, Soumaora, Danilo, Dijks - Svanberg, Schouten - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio

SPEZIA: Provedel - Ferrer, Erlic, Chabot, Marchizza - Maggiore, Sena, Pobega - Gyasi, Nzola, Verde

sursa foto: Getty Images