Bara - Trevisan. Există posibilitatea ca ambele jucătoare să fie înlocuite

de Albert Horvath 

Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14:00, Irina Bara și Martina Trevisan, cele mai bine clasate jucătoare din echipele României, respectiv Italiei, ar urma să deschidă ziua în întâlnirea din Billie Jean King Cup. Așa cum se obișnuiște în astfel de confruntări pe echipe, există și posibilitatea ca cei doi căpitani să schimbe jucătorii care intră pe teren. 

BARA A AVUT UN RITM ÎNALT DOAR JUMĂTATE DE SET 

Vineri, în primul meci al întâlnirii, Irina Bara a pierdut destul de clar, 1-6, 4-6, în fața Elisabettei Cocciaretto. Jucătoarea din România a reușit să aibă un ritm ridicat doar în startul setului secund, când a condus cu 3-0. Apoi, ea a cedat ușor avantajul, după care și-a pierdut încă o dată serviciul la 4-4. 

Irina Bara rămâne astfel fără victorie în meciurile oficiale în acest an, pierzând șase din șase. Singurele succese rămân cele dintr-o întrecere neoficială care a avut loc pe zgură, în Spania, în paralel cu Australian Open, turneu la care românca nu s-a calificat, după ce a pierdut în calificări, în primul meci din 2021. 

În aceste condiții, este posibil ca Monica Niculescu să o înlocuiască sâmbătă pe Bara, iar varianta de rezervă ar putea fi Gabriela Ruse. Ca și Irina, Gabi are 1-1 la directe cu Trevisan, cu jucătoarea italiancă impunându-se în confruntarea mai recentă. 

TREVISAN, PESTE TREI ORE DE JOC CU BUZĂRNESCU 

Martina Trevisan vine după un meci de peste trei ore, vineri, împotriva Mihaelei Buzărnescu. După ce a salvat două mingi de meci în setul decisiv, italianca s-a impus cu 6-2, 2-6, 7-6(5) și a făcut ca Italia să conducă cu 2-0 după prima zi a întâlnirii, un avantaj care va fi foarte greu de întors de românce sâmbătă. 

Pentru Trevisan, aceasta a fost și a doua victorie din 2021, ea venind abia în al 11-lea meci disputat în actualul sezon. Asta îi va spori încrederea cu siguranță Martinei, dar, ținând cont că a jucat foarte mult, n-ar trebui să ne mire dacă Tathiana Garbin să apeleze și ea la o modificare în echipă. 

Așa cum Ruse e cea mai la îndemână variantă pentru Niculescu, așa și Paolini pare să fie în stand-by la italience. Jasmine are 2-1 la meciuri directe cu Irina Bara și 1-1 cu Gabriela Ruse. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Trevisan este pe locul 99 WTA, în timp ce Bara e pe 132. 
  • Bara are 26 de ani, în timp ce Trevisan, 27. 
  • Bara (1,64 m) este cu 4 cm mai înaltă decât Trevisan. 

Sursă foto: Getty Images