Bara - Cocciaretto: Italianca, favorită în primul meci al întâlnirii

de Albert Horvath 

Irina Bara și Elisabetta Cocciaretto vor deschide întâlnirea dintre România și Italia, din play-off-ul Billie Jean King Cup. Partida are loc vineri, 16 aprilie, de la ora 15:00, în sala de la Cluj, pe hard indoor și este prima dintre cele două sportive. 

BARA, FĂRĂ VICTORIE ÎN CIRCUIT ÎN ACEST AN 

Irina Bara se află într-o formă destul de slabă în acest an, sportiva de 26 de ani neavând nicio victorie în circuitele WTA sau ITF. Sezonul a început pentru ea în Dubai, acolo unde a jucat în calificările pentru Australian Open. A pierdut însă în primul tur, contra japonezei Yuki Naito, 6-7(5), 2-6. 

În condițiile în care n-a mai mers la Melbourne, Bara a jucat în prima jumătate din februarie într-un turneu neoficial din Spania, pe zgură. Acolo a obținut și singurele victorii din 2021, câștigând toate cele șase meciuri disputate împotriva unor sportive mult sub nivelul ei. 

Începând cu 3 martie, Irina a pierdut și următoarele patru jocuri în care le-a întâlnit pe Stefanie Voegele (turul 1 la Lyon, singurul meci în sală din acest an pentru ea), Marie Bouzkova (turul 1 la Guadalajara), Kurumi Nara (turul 1 al calificărilor de la Monterrey) și Arantxa Rus (turul 1 de la Bogota). 

COCCIARETTO A OBȚINUT PERFORMANȚA CARIEREI ÎN URMĂ CU O LUNĂ 

Spre deosebire de Bara, Elisabetta Cocciaretto a avut rezultate decente în acest sezon. Ea a stabilit chiar un personal best în circuitul WTA, după ce a bifat la Guadalajara prima semifinală la acest nivel în carieră. Acolo, ea a trecut, mai întâi, în calificări, de Hibi și Lepchenko, după care, pe tabloul principal, le-a învins și pe Wang, Podoroska și Davis, înainte să piardă cu Genie Bouchard. 

Înainte de Guadalajara, Cocciaretto a trecut de calificări la Australian Open, pentru ca apoi, după ce a ieșit în turul secund la Yarra Valley Classic (înfrângere cu Karolina Pliskova), să piardă în runda inaugurală și primul Slam din an (în fața lui Barthel). Același lucru s-a întâmplat, tot la Melbourne, și la Phillip Island Trophy. 

După performanța de la Guadalajara, Cocciaretto n-a mai putut ține ritmul, pierzând, tot în Mexic, în primul tur al calificărilor de la Monterrey, în fața lui Arruabarrena-Vecino. Mai apoi, la Miami, s-a oprit tot în runda întâi, în fața lui Sanders, dar după ce a câștigat în calificări cu Liu și Babos. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Cocciaretto este pe locul 111 în lume, în timp ce Bara e pe 132. 
  • Cocciaretto (1,66 m) este cu 2 cm mai înaltă decât Bara. 
  • Cocciaretto a câștigat toate cele 3 meciuri de simplu jucate în Fed Cup, în timp ce Bara încă n-a apucat să evolueze. 

Sursă foto: Getty Images