Atletico nu mai are voie să piardă puncte! Pe ”Wanda Metropolitano” vine ultima clasată

de Levente Balint

După 30 de meciuri, Atletico are 67 de puncte, Real a adunat 66, iar Barcelona este pe 3, cu 65 de puncte. Finalul sezonului de La Liga este incendiar, iar echipa lui ”Cholo” Simeone a irosit suficiente puncte în ultima perioadă ca să aibă emoții reale în cursa pentru cucerirea titlului. Asta, după ce Atletico părea să aibă un traseu stabil și nu va avea probleme în a deveni campioană după o pauză de șapte stagiuni.

Așadar, ”saltelarii” nu mai beneficiază de vreo marjă de eroare, iar duminică, 18 aprilie, de la ora 17:15, ar trebui să bifeze o victorie de rutină când pe ”Wanda Metropolitano” vine ultima clasată, Eibar, cea care are numai 23 de puncte.

FĂRĂ SUAREZ ȘI JOAO FELIX

Atletico și-a complicat la greu situația după ce a venit cu un singur punct din cele două vizite în Andaluzia. A fost 0-1 la Sevilla, apoi 1-1 la Betis. S-a confirmat că față de prima parte a stagiunii, madrilenii au revenit la meciurile cu reușite mai puține la final. Un singur meci al lui Atletico din ultimele 11 jucate în toate competițiile a avut ”Over 2,5 goluri” la final.

Dar, elevii lui Simeone au mai departe cifre foarte bune. Atletico are cea mai bună apărare, cu doar 20 de goluri primite, este trupa cu cel mai bun bilanț domestic, adunând 36 de puncte acasă, cu un singur eșec suferit pe propria arenă.

Tehnicianul amfitrionilor are probleme mai departe în atac. Luis Suarez și Joao Felix sunt accidentați, iar în ofensivă vor fi dispuși Marcos Llorente și Correa. În schimb, vom reveni fundașul dreapta Trippier și mijlocașul Lemar.

PENTRU PRIMA DATĂ ”LANTERNĂ ROȘIE” DUPĂ ȘAPTE ANI

Eibar se află într-o veritabilă criză, fiind pe ultima poziție în campionat după șapte ani, în Primera Division. Bascii au pierdut în runda trecută acasă cu Levante, 0-1. Mai departe, precedenta victorie în La Liga datează din 3 ianuarie a.c., 2-0, acasă cu Granada.

De asemenea, este demn de menționat că ultima izbândă externă a trupei antrenate de Jose Luis Mendilibar datează din 30 noiembrie 2020, 2-0 la Betis.

ATENȚIE, ATLETI: EIBAR CREEAZĂ PROBLEME LA MADRID!

În ceea ce privește palmaresul direct dintre cei doi antrenori, Mendilibar se mândrește cu un singur triumf în cele 16 încleștări directe cu Simeone. Acesta din urmă s-a impus de 12 ori în fața omologului său de la Eibar.

În tur, a fost 2-1 pentru Atletico, iar Eibar nu are decât o singură victorie în fața alb-roșiilor în ultimele 17 dueluri directe.

Dar, Atletico trebuie să fie prudentă. În ultima vizită a lui Eibar, ”los rojiblancos” au câștigat la limită, 3-2, iar în precedentele două apariții în fief-ul lui Atletico, ”armurierii” au plecat de fiecare dată cu câte un egal, 1-1, respectiv 2-2.

sursa foto: Getty Images