Astra-Metaloglobus: fosta campioană începe sezonul cu foarte mari probleme financiare și sportive

de Levente Balint

Astra Giurgiu a fost surpriza neplăcută a sezonului trecut, retrogradând în eșalonul secund după ce în 2016 fusese campioana României, iar ulterior a ajuns în ”primăvara europeană”. Dunărenii au mari probleme financiare, li s-a aplicat o penalizare de șase puncte și perspectivele sunt sumbre pentru clubul care nu demult trecea de West Ham United! 

Primul joc al stagiunii va fi disputat acasă, sâmbătă, 31 iulie, de la ora 11:00, contra unei echipe solide de Liga 2, Metaloglobus București. Este prima confruntare oficială dintre cele două grupări. 

AU PLECAT CEI MAI BUNI JUCĂTORI

 Așa cum era de așteptat, de la Astra a plecat în pre-sezon majoritatea fotbaliștilor. Echipa a fost preluată de Florin Stângă, tehnician care a pregătit recent trupe precum SR Brașovv și AFC Odorheiu Secuiesc. Lotul este format actualmentre în mare parte din fotbaliști tineri. 

În cel mai important test al verii, Astra a cedat clar, 1-3 cu CSA Steaua. Să ne reamintim că giurgiuvenii au încheiat deplorabil sezonul anterior de Liga 1. Ultima partidă competitivă a fost finala Cupei României, pierdută cu 2-3 în prelungiri în fața Universității Craiova. În total, dunărenii au nouă meciuri oficiale la rând fără triumf! Ultima victorie competitivă pe teren propriu a fost un 1-0 cu Dinamo, în semifinalele Cupei, pe 13 aprilie a.c. 

NICOLAE GRIGORE A PRELUAT-O PE ”METALO” 

Anul trecut, Metaloglobus a fost una din echipele bune ale Ligii 2, pierzând accesul în ”play-off” în ultima etapă din sezonul regulat. Bucureștenii, conduși de Gabriel Manu, au terminat pe un loc 3 liniștitor, în ”play-out”.

 În vară însă, la cârma tehnică a fost venit Nicolae Grigore, cel care a antrenat-o pe Rapid pentru câteva luni în mijlocul stagiunii trecute. În mare, formația din Pantilimon și-a păstrat efectivul din campionatul anterior, inclusiv pe frații Ovidiu și Claudiu Herea. 

Un fapt statistic interesant este că ultimul egal la nivel oficial pentru ”Metalo” a fost taman pe 10 octombrie 2020, 0-0, acasă, cu CSM Reșița! Altfel, în cel mai important ”amical” din vară, Metaloglobus a remizat, 2-2 cu CSA Steaua.

Sursa foto: sportpictures.eu