Arsenal nu a pierdut niciodată cu Fulham pe Emirates

de Marius Huțu

Arsenal înfruntă Fulham, duminică, de la ora 15:30, în etapa a 32-a din Premier League, după unul dintre cele mai solide jocuri pe care le-a făcut în acest sezon. „Tunarii” s-au calificat joi în semifinalele Europa League, în urma unei victorii cu scorul de 4-0 la Slavia Praga.

ARSENAL ARE GOLAVERAJ 7-0 ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

Arsenal ar mai avea trei pași de făcut până la calificarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Să treacă de cele două partide cu Villarreal din semifinalele Europa League, iar apoi să câștige și eventuala finală cu Manchester United sau AS Roma. Acesta ar fi scenariul ideal pentru „tunari”, care nu pot lăsa însă totul pe seama acestei competiții, în speranța că vor juca și în sezonul următor în cupele europene.

Trupa lui Mikel Arteta încearcă să ajungă în Top 7 și în Premier League în ultimele 7 etape. La startul rundei avea 4 puncte de recuperat față de Tottenham. Mai sus de locul 7 este greu să se mai gândească, având în vedere că handicapul față de Liverpool (locul 6) era de 7 puncte. Pe de altă parte, Arsenal trebuie să fie foarte atentă, întrucând nici poziția în Top 10 nu este singură. În cazul unui eșec, ar putea fi depășită de Leeds United și Aston Villa, ocupantele pozițiilor 10, respectiv 11.

Gruparea de pe Emirates abordează această partidă după cea mai bună săptămână a sezonului, în condițiile în care a acumulat un golaveraj 7-0 în ultimele două jocuri. Înaintea partidei de la Praga, Arsenal a câștigat tot în deplasare, la Sheffield United, cu scorul de 3-0. Pierre-Emerick Aubameyang și Martin Odegaard sunt incerți, dar Alexandre Lacazette este în mare formă. El a realizat câte o „dublă” în cele două jocuri amintite. La gazde nu intră în calcule pentru această întâlnire Kieran Tierney și David Luiz.

FULHAM, ÎN FAȚA UNEI „FINALE”

Fulham joacă pe Emirates o adevărată finală. În cazul unui nou eșec, va retrograda în mare proporție la sfârșitul acestui sezon.

Trupa lui Scott Parker a făcut o cursă de urmărire fantastică, în special în luna februarie, dar în ultimele patru etape a înregistrat tot atâtea eșecuri, iar entuziasmul s-a mai stins. După pauza internațională, londonezii au pierdut cu 3-1 la Aston Villa în ultimele 15 minute, după ce au avut 1-0. În runda precedentă au primit o lovitură și mai grea, fiind înfrânți de Wolverhampton în prelungiri, cu 1-0. Coroborat și cu victoria echipei Newcastle la Burnley, cu 2-1, Fulham s-a îndepărtat la 6 puncte de evitarea retrogradării. În plus, are și un joc în plus disputat.

Speranța care o ține în „viață” înaintea acestui joc este faptul că a pierdut un singur meci în deplasare din ultimele 9 disputate, chiar în cel mai recent, la Aston Villa. 6 egaluri și 2 victorii cu Liverpool și Everton au ajutat Fulham să refacă o diferență mai mare în clasament decât o separă în acest moment de locul 17, ocupat de Newcastle.

Scott Parker încearcă să-l recupereze pe Ademola Lookman, care nu a jucat în ultima etapă cu Wolverhampton. Marek Rodak și Tom Cairney sunt accidentați pe termen mai lung.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • În ultimele trei meciuri directe în Premier League, Arsenal are golaveraj 12-2 cu Fulham. În tur, „tunarii” au deschis sezonul cu un 3-0 pe Craven Cottage.
  • Gruparea de pe Emirates are 6 victorii consecutive împotriva echipei Fulham.
  • Oaspeții au jucat de 29 de ori în fieful echipei Arsenal, dar nu a câștigat niciodată, având 24 de înfrângeri și 5 egaluri.

Sursa foto: Getty Images