Aerostar are șanse aproape nule de a se mai salva, Viitorul a pierdut în ultimele patru meciuri oficiale

de Levente Balint

Aerostar Bacău este pe ultimul loc în grupa B din play-out, cu 10 puncte. Cum echipa de pe locul de baraj, Unirea Slobozia, are 24 de puncte, este clar că moldovenii sunt tot mai aproape de retrogradarea matematică în cel de-al treilea eșalon. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11:00, Aerostar Bacău speră să scoată o victorie de onoare contra celor de Viitorul Târgu Jiu, aflați pe locul 2, cu 32 de puncte. Gorjenii sunt la opt puncte peste baraj, înaintea etapei a 4-a din play-out.

Partida directă din sezonul regulat a fost adjudecată de Viitorul, cu 3-0, la masa verde. În ediția 2018/19 a Ligii 2, când ambele trupe au retrogradat la final, a fost 4-3 pentru Viitorul, acasă, respectiv 1-1 în disputa din Bacău.

ZECE GOLURI PRIMITE ÎN TREI PARTIDE

În etapa intermediară, Aerostar și-a mai trecut în cont un eșec, galben-albaștrii pierzând cu 1-3 la Concordia Chiajna. A fost cea de-a patra înfrângere la rând pentru ”aviatori”. Aceștia au primit zece goluri în ultimele trei runde, confirmând că au o apărare vulnerabilă: Aerostar a primit gol în fiecare din ultimele 11 partide. De asemenea, din cele șapte meciuri jucate în 2021, băcăuanii au scos un singur punct, după un 1-1, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu.

O singură victorie a scos acasă Aerostar în acest sezon, este vorba despre un 3-2 cu Csikszereda, reușit pe 26 septembrie 2020. Băcăuanii au încasat minimum un gol în fiecare joc disputat acasă în actualul campionat.

PATRU EȘECURI LA RÂND

Miercuri, Viitorul Târgu Jiu a cedat clar, 0-3 la Universitatea Craiova, în turul semifinalelor Cupei Românie. A fost cel de-al patrulea eșec oficial la rând pentru alb-albaștri, cei care, prin vocea antrenorului Cristian Lupuț, numit după despărțirea de Flavius Stoican, acuză șocul produs de ratarea calificării în Top 6: ”Se pare că ne apasă această ratare a play-off-ului. Sper să trecem peste asta, pentru că nu avem timp de reveniri. Ne așteaptă sâmbătă un joc la Bacău, unde trebuie să câștigăm cele trei puncte”.

Ultima victorie competitivă a gorjenilor este cea din 13 martie, 2-0 la Ripensia. Interesant este că Viitorul a consemnat doar două egaluri în acest sezon!

Play-out-ul a început slab pentru olteni. Aceștia au cedat acasă cu 2-4 cu Buzăul, apoi au pierdut cu 1-3 la Unirea. Viitorul are nu mai puțin de 15 meciuri cu ”Over 2,5 goluri” în întreg sezonul de L2, fiind una din cele mai spectaculoase formații din acest eșalon.

sursa foto: sportpictures