Aceste echipe nu i-au trădat niciodată pe pariori! După reluarea meciurilor, toate au mers ceas!

de Gigi Stancu

Pentru oricine, era greu de anticipat cât de bine s-a antrenat o echipă sau alta în regim închis, cu câte kilograme în plus se vor întoarce vedetele, ce accidentări majore vor apărea în lipsa tonusului obișnuit și alte astfel de lucruri. Ei bine, la aproximativ două luni de la reluarea partidelor, cam avem răspunsurile! Iată pe cine era bine să mergeți de la început și pe cine încă mai puteți miza!

BAYERN ȘI REAL AU MĂTURAT TOT. SLAVIA ȘI STANCIU S-AU DESCURCAT IMPECABIL

Performera Europei, înainte și după reluare, a fost Bayern Munchen. 11 victorii de când nemții au spus că se poate juca, e drept, fără spectatori, dar asta n-a contat pentru Lewandowski și compania. Au măturat tot în Bundesliga, Leipzig și Dortmund nici nu s-au putut apropia, iar campioana a încheiat sezonul cu 100 de goluri marcate. Tot fără drept de apel a câștigat campionatul și Slavia Praga, în Cehia, echipa lui Nicușor Stanciu descurcându-se cel mai bine în noile condiții. Viktoria Plzen a tras cât a putut, dar Slavia n-a pierdut niciun meci și n-a mai putut fi depășită. 

Caz puțin diferit a fost cel al lui Real Madrid, care a început jocurile post-pandemie din spatele Barcelonei. Trupa lui Zidane a câștigat însă toate cele 9 meciuri de până acum și a beneficiat din plin de cele doar 3 egaluri comise de catalani, la Sevilla, la Celta Vigo și cu Atletico. Acum, Benzema și compania sunt la o victorie de titlu, care pare gata joi seara.

BRENTFORD E NOUA MINUNE A ANGLIEI. ATALANTA JOACĂ PENTRU CULORI

Alte două echipe cu parcursuri fulminante sunt Brentford, actualul loc 3 din Championship, și Atalanta Bergamo, din Serie A. Micuța trupă din suburbiile Londrei a venit din spate, dar și-a câștigat toate cele 6 partide de după pandemie și suflă deja în ceafa celor două echipe care ocupă locurile promovabile direct în Premier League, WBA și Leeds. Pe mâna lui Thomas Frank, un antrenor danez de 46 de ani, și a unui lot cu jucători de 14 naționalități, Brentford vrea să ne mai furnizeze o surpriză și s-o vedem anul viitor la bătaie cu Liverpool și City. 

Atalanta e și ea un caz de studiat la medicină, bergamascii fiind cea mai în formă echipă din Serie A, chiar dacă Juventus e pe cale să ia titlul. 7 victorii și un egal (ciupit de Juve în minutul 90), după pandemie, iar asta o poate ajuta să termine pe 2. Atalanta e cea mai prolifică echipă din campionat, deja 93 de goluri marcate și 5 etape rămase de disputat. 

CRAIOVA E SURPRIZA PLĂCUTĂ DIN ROMÂNIA

Constanța în rezultate constituie un barometru al valorii unei echipe și ne bucurăm că o astfel de trupă există și în România. Universitatea Craiova e surpriza plăcută de după pandemie, oltenii câștigându-și toate cele 5 partide jucate și fiind la doar 3 meciuri distanță de titlu. Osijek a făcut un efort fantastic în Croația, dar seria de opt meciuri fără înfrângere n-a putut s-o apropie de campioana Dinamo Zagreb, pe care o va însoți însă în preliminariile Ligii Campionilor. 

Din Allsvenskan suedeză iese în evidență Norrkoping, o echipă care a început ca din tun campionatul și care are 5 victorii și două egaluri în primele 7 etape. Apoi, tot pe mâna unui nordic, Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United e pe cale să prindă un loc de Liga Campionilor, deși nimeni nu mai credea că e posibil. Doar golul lui Obafemi din minutul 90+6 a făcut ca Martial și compania să rămână pe locul 5 și după United – Southampton, scor 2-2. Leicester e însă în picaj și e greu de crezut că va rezista atacului lui United.