Aberdeen – Rangers: Cele două echipe s-au înfruntat în meciul de debut și în 2018. Hagi, posibil titular

de Marius Huțu

În Scoția se va juca din nou fotbal la nivel oficial după mai bine de patru luni și jumătate, sâmbătă, de la ora 14:30, urmând să se dea startul în noul sezon cu partida Aberdeen – Rangers. Este o confruntare care ne privește în mod deosebit, din moment ce îl vom putea urmări la lucru pe Ianis Hagi.

Înainte de a trece în vedere veștile din cele două tabere, să spunem că Aberdeen și Rangers, mai ales, sunt văzute principalele adversare ale echipei Celtic Glasgow în lupta pentru titlu.

GAZDELE NU AU CEI MAI BUNI OAMENI DE ATAC

Aberdeen a terminat pe locul 4 în ultimul sezon, dar ținta este să revină pe podium, unde a fost pentru ultima dată în 2018. Din cauza pandemiei de coronavirus, echipa pregătită de Derek McInnes a suferit puține schimbări în perioada de pauză. Nu au plecat jucătorii importanți, în timp ce la capitolul sosiri poate fi semnalată doar venirea irlandezului Jonny Hayes de la Celtic. El a adunat 26 de jocuri pentru campioana Scoției în ultimul sezon în toate competițiile, marcând și un gol.

Gazdele încep însă sezonul cu multe probleme, din moment ce nu vor avea la dispoziție doi dintre cei mai buni atacanți ai echipei, pe Sam Cosgrove și Curtis Main, ambii accidentați. Primul va lipsi chiar mai mult timp, între 8 și 10 săptămâni. Astfel, în atac ar putea să apară Bruce Anderson, un tânăr în vârstă de 21 de ani.

În ciuda problemelor de lot, Derek McInnes se gândește doar la victorie: „Vrem să luăm toate cele trei puncte, dar pentru asta știu că trebuie să facem un joc complet pe parcursul celor 90 de minute. Indiferent de abordarea adversarilor noștri, trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut, pentru a ieși cu un rezultat pozitiv”.

HAGI – MORELOS, ATACUL ECHIPEI RANGERS LA ABERDEEN

Rangers și-a propus să întrerupă supremația echipei Celtic Glasgow după 9 ani în Scoția, după un sezon în care a dat impresia că are dublă personalitate. A avut rezultate bune în Europa, unde a ajuns până în optimile de finală ale Europa League, dar pe plan intern s-a împiedicat de echipe precum Hamilton și St. Johnstone. Unul dintre argumentele trupei lui Steven Gerrard pentru acest sezon este chiar Ianis Hagi. Mijlocașul român în vârstă de 21 de ani a fost transferat devinitiv de la Genk în această vară, după ce a convins în cele 12 meciuri disputate în perioada ianaurie – martie.

Ianis, Jermain Defoe, căruia i s-a prelungit contractul, și Leon Balogun, adus de câteva zile de la Wigan, au reprezentat principalele realizări ale clubului înaintea noului sezon, în ceea ce privește lotul de jucători.

Rangers a disputat patru meciuri de pregătire recent și toate au fost câștigate la zero. Au ieșit în evidență disputele cu Lyon și Nice, ambele adjudecate cu scorul de 2-0. În prima întâlnire, Hagi a marcat ambele goluri. Fiul „Regelui” a înscris și în amicalul cu Motherwell (scor 4-0). Titular în cele patru partide din pregătiri, Hagi este anunțat în primul „11” și cu această ocazie. Va lipsi, Defoe, accidentat, dar în atac se va regăsi golgheterul Morelos, chiar dacă pe adresa lui sunt oferte foarte tentante și nu este exclus să plece în perioada imediat următoare.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

* Rangers a obținut cu 22 de puncte mai mult decât Aberdeen în sezonul trecut, având la final și un meci mai puțin disputat.

* Dar în ciuda acestei diferențe, ultimele două partide directe s-au terminat la egalitate, cu 2-2, respectiv 0-0. În primul joc direct în sezonul trecut, Rangers a câștigat cu 5-0.

* Cele două formații s-au înfruntat pe „Pittodrie” într-un meci de deschidere a sezonului și în 2018. Atunci, scorul a fost 1-1. Morelos a fost eliminat din minutul 12, iar gazdele au egalat în prelungiri.

Sursa foto: Guliver / Getty Images